EURÓPAI MAGYAR EMBERJOGI ALAPÍTVÁNY KÖZÉP-EURÓPA

MULTIMÉDIA

8-4-2009 A Szlovák rendőrség nyilvánosan és szándékosan sérti a magyar és roma kisebbség jogait

A szlovák kormány mindezek ismeretében sem vonta vissza az alábbi és az alábbihoz hasonló kijelentéseit:

„ A cigányok számára a legjobb politika egy hosszú ostor és egy kis udvar”

 

2010.07.25. LANDMAN GABOR PORTRÉJA A DE VLINDERREVOLUTIE CÍMŰ MŰSORBAN.
De vlinderrevolutie (a pillangóforradalom -ford.) műsorcím a meteorológiából származó "het vlindereffect (pillangó effektus) terminusra utal: a műsor motivált és szenvedélyes világpolgárokat mutat be, akik az élet különböző területein pozitív hatásukkal járulnak hozzá egy jobb, tartósabb és igazságosabb világhoz. Különböző tematikák kapcsán mutatják be azt, hogy mennyire súlyos a helyzet, és hogy milyen irányba változik az, ha nem történik semmi. Ennek a keretében készült egy portré Landman Gáborról, az alapítvány pénztárosáról. A stáb elkísérte őt Szlovákiába, ahol a megfélemlített magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak szórólapokat osztogat. A szórólapok 10 pontban tartalmazzák a Szlovákiában élő magyar autonóm lakosságnak a nyelvi jogait. (A műsor holland nyelvű )

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

01-11-2008 Dunaszerdahelyen a Szlovák rendőrség  alaptalanul  megtámadta a magyar szurkolókat.

 

Jan Slota, a szlovák kormány koalíciós pártjának elnöke a következő kijelentést tette:

 „A magyarok a szlovák náció rákos daganata, amelyet késedelem nélkül el kell távolítani a szlovák nép testéből.”

 

12-08-2010 Magyar Nyelvhasználat Erdélyben  Lehetőségek, Jogorvoslat. EMI tábor Előadósátora Gyergyószentmiklós.

Előadók:   Landman Gábor, Brassai Attila professzor marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem, Kovács Lehel egyetemi tanár Sapientia Erdélyi magyar Tudományegyetem.   Az RMDSZ részéről a meghívott Máté András Levente parlamenti képviselő sajnos nem volt jelen. A moderátor Bagoly Zsolt.

 

 

A videót itt lehet nagy felbontásban (450 MB WMV Fájl) vagy kis felbontásban  (50 MB WMV Fájl) letölteni.

A videót itt lehet nagy felbontásban (120 MB ASF Fájl)letölteni.

02-08-2011 TÖBBNYELVŰ MATRICA A IORGA TÁBLÁN

Többnyelvű öntapadós feliratokat ragasztott a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport előtti, Iorga-idézetet tartalmazó bronztáblára az alapítvány pénztárosa .A közösségi rendőrség eltávolíttatta a matricákat. „Hol marad a magyar felirat? Mi is itt élünk! Törvényadta jogunk van az anyanyelvünkhöz!” – ez a szöveg volt olvasható az egyik matricán, amelyet Landman Gábor, az amszterdami székhelyű Európai Magyar Emberjogi Alapítvány Közép-Európa elnevezésű szervezet képviselője ragasztott a Mátyás-szoborcsoport előtt a gyepen található bronztáblára kedden délután. Kolozsvár egyébként a 2002-es 1415 kormányhatározat alapján egy olyan város ahol a Magyar nyelv hivatalosan is használható a közigazgatásban. Kolozsváron szisztematikusan megtagadnak minden nyelvi jogot és ezzel az európai regionális nyelvek kartáját is alaposan megsértik.